İmplantoloji Hakkında

İmplant nedir?

Dental implant; ağızda eksik dişlerin yerine çene kemiği içerisine yerleştirilen titanyum vidalardır. Bu vidaların üzerine yerleştirilen kron, köprü gibi hastaya uygun diş protezleri ile eksik dişlerin yeri doldurulur.

İmplant nasıl uygulanır?

İmplant yapılacak hastanın öncelikle genel sağlık durumu değerlendirilir ve ağız içi muayenesi yapılır. 3 boyutlu radyografik görüntüler ile mevcut kemiğin implant için uygunluğu değerlendirilir. Bu radyografi üzerinden milimetrik ölçümler yapılarak hangi uzunluk ve çapta implant uygulanacağına karar verilir. Ön planlama gerçekleştikten sonra lokal anestezi altında işlem aşamasına geçilir. çene kemiğine implantlar yerleştirildikten sonra operasyon sahası dikiş atılarak kapatılır. Operasyondan ortalama 1 hafta sonra dikişler alınır ve kontrol muayenesi yapılır.

Her Hastaya İmplant Tedavisi Uygulanabilir mi?

Kontrol altında olmayan önemli bir sistemik hastalığı olan(diyabet, kalp yetmezliği vb), radyoterapi veya yakın dönemde kemoterapi alan bireylerde yapılması sakıncalıdır. Bunların dışında ileri kemik erimesi durumunda kullanılan bazı ilaçları alan hastalarda da implant yapılması sakıncalıdır. Bu yüzden implant yapılması planlanan her hastanın detaylı sağlık geçmişinin bilinmesi bu sebep ile önemli bir husustur.

Bazı durumlarda hastalarda uygulanacak implant bölgelerinde ki kemik seviyeleri yetersiz olmaktadır. Bu gibi durumlarda implant cerrahisi öncesinde ek ameliyatlar yapmak ve bölgeyi implant için hazırlamak gerekmektedir.

İmplant uygulamarında bir yaş sınırı var mıdır?

Eğer hastanın control altına alınamayan bir sistemik rahatsızlığı yoksa ve genel sağlık şartları el veriyorsa yaş ile ilgili herhangi bir sınırlama yoktur.

İmplant tedavisi ne kadar sürmektedir?

Hastanın fiziki durumu ve isteklerine bağlı olarak bu süre görecelidir. Günümüzde ki bağzı teknikler ile hastalarımızın aynı anda dişleri çekilip diş boşluklarına implantlar yerleştirilebilmektedir. Duruma göre aynı gün yada bir kaç gün içinde hazırlanan geçici dişleri ile bu süreç daha da hızlandırlılabilmektedir.

Normal şartlarda implant yerleştirildikten sonra belli bir iyileşme sürecinin geçmesi gerekmektedir. Ortalama 3 ay olan bu iyileşme sürecinden sonra hastaların dişleri yapılmaktadır.

All On Four tedavisi ( Same day tooth)

  • Tam dişsiz hastalara aynı gün, tek bir cerrahi işlem ile sabit diş protezi yapılabilme tekniğidir. Sinüs yükseltme ameliyatı yada kemik ilavesi gibi ileri cerrahi işlemlerden kaçınılması ve aynı günde geçici dişlerin takılması tekniğin en büyük avantajıdır.
  • Temizliği ve bakımı, klasik dental implant üstü sabit diş protezlerine göre daha kolaydır. · Hareketli diş protezi kullanamayan, bulantı refleksi olan hastalar için uygundur. · Dizaynı tam diş protezlerine (damaklık) göre farklıdır.
  • Gerekli seans sayısı azdır. Şehit dışında ya da yurt dışında ikamet eden hastalar tarafından sıklıkla tercih edilir.

All On Four implant tekniği kimlere uygulanabilir?

All On Four tedavisi, dental implant ameliyatına engel teşkil edecek herhangi bir hastalığı bulunmayan ve yeterli kemik hacmine sahip tüm tam dişsiz (hiç dişi olmayan) hastalara uygulanabilir.

Tedavinin aşamaları nelerdir?

All On Four tedavisi planlanan hastalara önce detaylı bir klinik ve radyolojik muayene yapılması gerekmektedir. Bilgisayarlı tomografi (BT) üzerinde ölçümler yapılarak hastaya uygun bir planlama yapılır. All On Four prosedürü, cerrahi ve protez işlemleri olarak iki aşamadan oluşmaktadır. Tedavi günü hastaya planlamaya uygun şekilde 4 adet dental implant yerleştirildikten sonra aynı gün geçici diş protezi, dental implantların üstüne sabitlenir. 3 ay sonra ise hastaya daimi diş protezleri yapılır

İleri cerrahi hassasiyet gerektirmesi ve planlamanın iyi yapılması gerekmaktedir. Cerrahi zorluğuna ragmen aynı seansta tüm işlemlerin bitirilmesi ve hızlıca sonuca ulaşılması en büyük avantajıdır.

Uygun implant sayısı kaçtır?

Diş eksikliğinin boyutuna ve kemik yapısının durumuna göre hekiminiz en uygun sayıyı sizin için belirleyecektir. Eski dönemlerde her eksik diş için bir implant önerimi günümüzde geçerliliğini yitirmiştir. Güncel teknoloji ve iyi bir planlama ile tüm dişleri eksik bir hastada ortalama 6 ile 8 implant yeterli olmaktadır.

İmplantların ömrü ne kadardır?

Implant tedavisi eksik dişlerin yerine kullanılan protetik malzemelerdir. Doğadaki her malzeme gibi implantların da fiziki sınırları vardır. Ancak normal kullanımda ağız içinde bu sınıra ulaşmak çok zordur. Uygun koşullarda ve hekimlerin tavsiyesine uyulmak şartıyla implantlar çok uzun yıllar hizmet verebilir.

İmplant planlaması nasıl yapılmalıdır?

İmplant cerrahisi planlanmadan önce çok detaylı bir ön muayene yapılması gerekmektedir. Hastaların var ise olan hastalıkları yada sistemilk durumları detaylıca gözden geçirilip gerekli önlemlerin alınması gerekir. 3 boyutlu tomografik incelemeler günümüzde implant cerrahisinin olmazsa olmazı olmuştur. Uygulama bölgesinin hem boyu hemde genişliğinin ölçülmesi, anatomik damar ve sinirler gibi risklerin belirlenmesi için tomografik inceleme yapılması şarttır.

Ön Randevu Oluştur

Estetik Gülüşler

Ağız sağlığınız için bizi arayın!

+90 (555) 025 01 10

+90 (555) 025 01 10

Ağız sağlığınız için bizi arayın!

Ön Randevu Oluşturun

Ön Randevu Oluşturun, Uzman Hekimlerimiz Sizi Arasın